Kuluneen kuukauden aikana tuli kuvattua monenlaista; työn puolesta tuotteita ja henkilöitä ja ihan vain huvin vuoksi muutakin. Käytin ja testailin kuvauksissa uusittua kalustoa ja samalla tuli pohdittua myös sitä, miten saisin asiakastöiden tekemiseen ja lopputulokseen enemmän asiakkaan näköistä materiaalia sekä haluamanilaista tunnelmaa, vaikka tilaava taho näkisikin tarpeelliseksi sen että budjetti on tiukka (hyvin usein ”nopeissa” tuotekuvauksissa sekä kuvausaika että kokonaishinta ovat hyvin rajattuja).

Lähtökohtaisesti huomaan, että oma tapani myydä kuvaustuote on monesti myynnilisesti vähän ”huono”, koska pyrin usein yritysasiakkaiden kanssa liialliseen nopeuteen ja kustannustehokkuuteen. Ennakkoneuvottelun pohjalta alan hinnoittelemaan ostajan kannalta kuvan hintaa liian alas, jotta työ olisi edullinen ja jätän perustelematta, miksi kannataisi valita järeämpi paketti.  Tällä kertaa ajattelin kuvausta asiakkaan kanssa suunniteltaessa ehdottaa pykälän verran suunnitellumpaa pakettia sekä budjetoida aikaa jälkikäsittelyyn enemmän. Kokeilin esittelemässäni keississä hieman haastaa sekä itseäni että asiakasta siinä, että tehdäänkin vähän enemmän pohjatyötä sekä käytetään kuvantekemiseen hieman tavallista enempi aikaa.

Ehdotin asiakkaalle uuden lokaation ja hitusen enemmän kuvausaikaa. Tämä sopi, koska tällä kertaa kalusto sattui olemaan pidempään pihassa. Pidempi kuvausaika toi mahdollisuuden kiireettömämmälle testailulle. Lisäksi hinnoittelin siten, että jälkieditille jäisi enemmän aikaa. 

Ko. Tuotteiden osalta on aina haaste, että sovittu lyhyt kuvaushetki ei ole sään puolesta hyvä tai suunnitellulla kuvauspaikalla asiat ei olekaan niin, miltä edellisenä päivänä näytti. Tällä kertaa sää oli vuodenaikaan nähden hyvä ja muutenkin hommat kohdillaan. Myös lokaatiovalinta auttoi siinä, ettei ympärillä ollut sulavia lumikinoksia. Oma kokemukseni tässä oli, että itselläni oli kuvauksissa luovempi tunnelma, koska olo oli huomattavasti tavanomaista ”kaasu pohjassa” -tunnelmaa parempi. 

Asiakas oli omien sanojensa mukaan lopputulokseen ”helvetin tyytyväinen” ja tulevien tuotteiden osalta päädyimme siihen että pyrimme menemään tällä väljemmällä sabluunalla, aina kun se on mahdollista. Omaa toimintaani aion kehittää tuotteen myyntitilanteessa siten, että pyrin myymään jo lähtökohtaisesti sellaista pakettia jossa jää tekemiseen ja jälkituotantoon enemmän aikaa = poistetaan valikoimista pikkuhiljaa ne halvimmat ja nopeimmat kuvat..

Näistä kuvista näkee sen, että vaikka tavoitteena on mahdollisimman luonnolliset “arkikuvat”, aina kannattaa laskea photoshoppailulle oma aikansa, esim. lämpötolppien poisto on jo oma hommansa:
(porttikongikuva meni överiksi mutta tulipa testailtua :D)

Kategoriat: Opiskelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.