Sain eräältä asiakkaaltani nipun tuotteita, joista piti ottaa “edulliset ja selkeät” tuotekuvat verkkokauppaa varten. Kuvissa pitää näkyä koko tuotepaketin sisältö informatiivisesti, taustan tulee olla valkoinen. Lisäksi jokaisesta tuotteesta pitää ottaa yksi jollakin tapaa hauska ja selkeä somekuva. Ko. asiakas toivoo yleensä mahdollisimman luonnollista värimaailmaa, ilman korostuksia.

Valikoin noista tuotteista tähän päiväkodeillle suunnatun “Jänistarinat”-harjoitusohjelmapaketin tuotekuvan, koska tuote on mielestäni hankala kuvattava ja materiaalia pitää saada yhteen kuvaan runsaasti esille.

  • Postilaatikko on maalattua ja lakattua metallia ja lisäksi väriltään valkoinen (plus vie tilaa paljon)
  • Kirjojen kannet on UV-lakattu, joten kiiltoa on todella paljon.
  • DVD-kotelo on muovitettu ja muovi on aaltoilevaa.
  • Kortit myös lakattuja ja kuperoituneita.

KUVAUSPAIKKA

Kuvaukset suoritin kotistudiossa, joka sijaitsee kellarissa. Päivänvalosta ei ollut huolta, mutta liiat heijastukset tuottivat haasteita joka kuvassa.

Värkkäsin seinäkiinnikkeeseen valkoista taustapahvia ja alle pöydän. Otin pari kevyttä päivänvaloa tuottavaa huppuvaloa ja käytössä oli 2 salamaa.

Aluksi kokeilin rajata pahvin ja levyn avulla toisen salaman valaisemaan taustaa ja toisen kauempaa ylhäältä tuotteeseen, mutta kiiltoja ilmeni aivan liikaa. Päädyin siihen, että suuntasin yhden softboxilla kuorrutetun salaman valkoiseen kattoon ja laitoin tuotteen molemmille puolille huppuvalot. Tuo oli mielestäni tässä kohden riittävä ratkaisu nopeaan verkkokauppatuotekuvaukseen.

SOMEKUVA

Somekuvasta oli saman tien idea, joten toteutin sen ensin alta pois (hyvä tukiapu oli lapselta lainattu korttipakka):

..tai no, ehdin kyllä kokeilla muitakin asetelmia:

TUOTEPAKETIN KUVA

Päädyin siihen, että kuvaan tuotteen osissa, irrotan palat ja liitän pääkuvaan, jossa on jänis ja postilaatikko. Pääkuvassa saa olla vähän varjoa jäniksessä. Kirjat sijoittelin osin postilaatikon taakse ja oheismateriaali etualalle. Oheismateriaali olisi ehkä kannattanut rakentaa vielä pienemmissä osissa…

Valitettavasti tämä projekti jäi vielä vaiheeseen, kun sain yhtäkkisen idean päivittää koko kuvauskaluston, joten jään odottamaan parempia valoja ja uusia salamoita, eli varsinaiset tuotekuvat menee vielä uusiksi 😀 . Tässä kuitenkin malliksi nopea ja säätämätön ajatuskyhäelmä, näissä kuvissa on vielä kiiltoa ja asettelussa on viilaamista:

Kategoriat: Opiskelu